Groothandelsprijzen voor grootverbruikers

Algemene voorwaarden
Fournituren4fun® Grootverbruik

Toepassing

Fournituren4fun® is een wettelijk Europees gedeponeerd handelsmerk van Zipper Fournituren BV, Kopenhagenstraat 95, 6135LL Sittard. Kamer van Koophandel nr. 82558299, BTW nr. NL862518295B01.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst op afstand, welke tot stand komen door het plaatsen van een bestelling in de webwinkel van Fournituren4fun® Grootverbruik.

Door te bestellen accepteert de klant de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van Fournituren4fun® Grootverbruik.


Totstandkoming van de overeenkomst

Fournituren4fun® is gerechtigd een bestelling te weigeren of aan de levering bijzondere voorwaarden te verbinden. Als Fournituren4fun® het woonadres van de klant niet kan vaststellen, wordt de bestelling niet geaccepteerd.

Alvorens toegang te verschaffen tot de webshop voor grootverbruik dient een klant zich eerst te registreren. Na goedkeuring van de verstrekte gegevens wordt vervolgens toegang verschaft tot het grootverbruikers gedeelte van de website.

De Fournituren4fun® Grootverbruik webshop is ontworpen voor particuliere grootverbruikers en zakelijke klanten. Als particulier is het mogelijk om een account aan te vragen, echter er gelden specifieke voorwaarden. Bestellingen die worden geplaatst op de Grootverbruik website worden altijd behandeld als zakelijke bestellingen, wat betekent dat het gebruikelijke herroepingsrecht voor particulieren niet van toepassing is. Door het aanvragen van een account en het plaatsen van een bestelling gaat de klant, ook als particulier, akkoord met deze specifieke voorwaarden.


Prijzen en kosten

Alle prijzen in de Fournituren4fun® Grootverbruikwebshop zijn exclusief BTW. 

De prijzen die online worden vermeld zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten die bij iedere bestelling op de site van Fournituren4fun® Grootverbruik in rekening worden gebracht bedragen € 7,95 (excl. BTW) binnen Nederland, ongeacht de grootte en het gewicht van het pakket. Voor leveringen naar de Waddeneilanden brengt de vervoersmaatschappij extra kosten in rekening. Fournituren4fun® is genoodzaakt deze toeslag door te berekenen. De toeslag bedraagt € 5,50 (excl. BTW).

De verzendkosten voor enkele andere Europese landen zijn als volgt:  

België: € 9,95 (excl. BTW).
Luxemburg: € 11,50 (excl. BTW).
Duitsland: €14,95 (excl. BTW).
Frankrijk: € 18,15 (excl. BTW).

De verzendkosten van andere landen worden in overleg tussen klant en Fournituren4fun® per afzonderlijke bestelling bepaald, alvorens de bestelling geplaatst wordt door de klant. 

Indien een door Fournituren4fun® verstuurde bestelling niet door de klant aangenomen wordt en zodoende geretourneerd wordt door de verzendfirma, brengt Fournituren4fun® de gemaakte verzendkosten voor het retour zenden, behandelingskosten en administratiekosten in rekening aan de klant. 

Indien de portokosten lager uitvallen dan de door Fournituren4fun® berekende kosten, worden deze niet gecrediteerd aan de klant. Deze kosten worden namelijk ook in rekening gebracht voor transactiekosten, verpakkingsmateriaal, overheadkosten enz. 


BTW

Alle op de site van Fournituren4fun® Grootverbruik vermelde bedragen zijn exclusief BTW. Fournituren4fun® is een Nederlands bedrijf. Buitenlandse klanten hebben de mogelijkheid om een BTW-vrije bestelling te plaatsen, mits wordt voldaan aan de specifieke vereisten voor intracommunautaire leveringen. De klant dient voorafgaand aan het plaatsen van een bestelling contact op te nemen, zodat het account kan worden aangepast naar BTW-vrij. Bestellingen die reeds zijn geplaatst zonder accountomzetting naar BTW-vrij, kunnen niet meer worden geannuleerd, gecorrigeerd of anderszins verwerkt als BTW-vrij. Bij elke bestelling ontvangt de klant per e-mail een BTW-factuur met Nederlandse BTW. Deze factuur biedt de mogelijkheid om de BTW in het eigen land terug te vorderen bij de belastingdienst.


Levering

Fournituren4fun® betracht de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het in ontvangst nemen van bestellingen en het verzenden van de bestelde artikelen. Fournituren4fun® verzendt de geaccepteerde bestellingen zo snel mogelijk. In de regel vindt de levering plaats 1-3 werkdagen nadat de bestelling is ontvangen. Als een levering niet of niet tijdig kan plaatsvinden, omdat de bestelde artikelen niet op voorraad zijn of om een andere reden vertraging ondervinden, dan krijgt de klant daar zo spoedig mogelijk bericht van. 


Bezorgadres en leveringsservice

Fournituren4fun® is niet aansprakelijk voor schade welke ontstaat omdat de klant een onjuist adres ingevuld heeft bij het plaatsen van de bestelling. Helaas kunnen we het afleveradres niet meer veranderen nadat een bestelling is verstuurd. Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres of een postbusnummer is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, is de klant zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van het verkeerd invullen van het adres.  

Fournituren4fun® accepteert geen bestellingen waarbij het opgegeven adres een postbus is. 

Elke bestelling die op de site voor Fournituren4fun® Grootverbruik wordt geplaatst, wordt altijd met de pakketdienst van DHL verzonden. De klant ontvangt per e-mail een Track & Trace code. In België verzorgd bpost de levering voor DHL.

Als de klant niet thuis is op het moment van bezorging en het pakket ook niet bij de buren kan worden afgegeven bezorgt DHL of bpost het pakket de volgende dag bij een ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in de brievenbus. Met de code op deze kaart kan de klant via Track & Trace zien bij welk ServicePoint het pakket wordt bezorgd. 

De klant kan er ook voor kiezen om het pakket opnieuw thuis of bij de buren te laten bezorgen. De klant heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wil de klant liever een ander ServicePoint kiezen is dat eveneens mogelijk.  

Zodra de zending is bezorgd bij een ServicePoint ontvangt de klant hiervan bericht en kan het pakket daar worden afgehaald. Na enkele dagen sturen deze een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt (bij bpost 14 dagen) wordt het teruggestuurd naar Fournituren4fun®. 

Als een zending naar Fournituren4fun® terug onderweg is kan het pakket niet meer onderschept worden. Fournituren4fun® zal het pakket zodra dit binnen is opslaan in het magazijn. Indien de klant contact met Fournituren4fun® opneemt kan deze de zending opnieuw sturen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Zo zal de klant de kosten voor het opnieuw verzenden als ook de kosten voor het retourneren naar Fournituren4fun® moeten betalen. Zodra deze kosten zijn voldaan zal Fournituren4fun® de zending opnieuw naar de klant verzenden. Bij het eventueel annuleren en crediteren van de bestelling is Fournituren4fun® gerechtigd om de kosten voor de retourzending in mindering te brengen van het te crediteren bedrag. 

De klant heeft, indien er geen handtekening vereist is, ook de mogelijkheid een pakketje te laten bezorgen op een plek rondom het huis. Dit moet een veilige, overdekte plek zijn en dit dient de klant zelf te regelen op de Track & Trace pagina van de zending. Fournituren4Fun®, DHL en bpost zijn niet aansprakelijk indien het pakketje beschadigd raakt, kwijt is of wordt gestolen nadat DHL of bpost deze heeft afgeleverd. De klant is hier zelf verantwoordelijk voor, iedere keer dat de klant voor Afgesproken Plek kiest wijst DHL en bpost op de voorwaarden en vraagt DHL en pbost om hiermee akkoord te gaan. 

Indien er een geschil ontstaat over het afleveren van een zending zal Fournituren4fun® de desbetreffende transporteur verzoeken een onderzoek te starten. De uitkomst van dit onderzoek is doorslaggevend voor beide partijen in de verdere afhandeling. Mocht een zending zoek zijn geraakt zal Fournituren4fun® de kosten voor het opnieuw verzenden op zich nemen. Indien het onderzoek door de transporteur uitwijst dat de zending is afgeleverd, zal de bestelling niet opnieuw worden verzonden of op enige andere wijze worden gecompenseerd. 


Herroepingsrecht

Bestellingen die op de Fournituren4fun® Grootverbruik website worden geplaatst, worden altijd behandeld als zakelijke bestellingen. Als gevolg hiervan vervalt het herroepingsrecht dat doorgaans van toepassing is op particuliere aankopen. Zakelijke klanten komen niet in aanmerking voor herroeping en retournering van producten.


Leeftijdsgrens

Fournituren4fun® accepteert geen bestellingen op de site voor grootverbruik van personen onder de 18 jaar. 


Kleuren

Fournituren4fun® kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten. Elke monitor heeft zijn eigen kleuren weergave waardoor kleurafwijkingen mogelijk zijn. Nagenoeg alle op de website geplaatste foto's zijn gecorrigeerd om een zo natuurgetrouw mogelijk beeld te geven. Fournituren4fun® is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen. 


Afmetingen

Voor alle maatgevingen bij gespen, bretelclipsen, schuifgespen, D-ringen, schuifpassanten, parachutegespen e.d. geldt dat dit doorvoermaten zijn. 

Ondanks het feit dat alle maten zo zorgvuldig mogelijk worden beschreven, kan Fournituren4fun® niet garanderen dat er soms minimale afwijkingen mogelijk zijn. 

Indien de klant een hele rol of kaart van een product bestelt, kan er een lasnaad aanwezig zijn. Dit is inherent aan het product en kan nooit een reden zijn om een product te retourneren. De klant dient er tevens rekening mee te houden dat er een maximaal aantal meters op een kaart/verpakking/rol zit. Indien er 20 meter op een rol zit kan Fournituren4fun® geen 25 meter aan één stuk leveren. 


Kleurverschillen en afwijkingen in afmetingen.

Fournituren4fun® probeert elk product, kleur en afmeting zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven in de productomschrijvingen. 

Vanwege de hoge omloopsnelheid wisselt de aanwezige voorraad voortdurend. Zodoende kunnen kleurafwijkingen of afwijkingen in afmetingen ontstaan. Fournituren4fun® is niet aansprakelijk voor kleurverschillen welke ontstaan omdat producten een ander verfbad of andere kleursamenstelling gekregen hebben. Ook voor afwijkingen in afmetingen is een verschil tot 10% acceptabel en geven geen recht op enige aansprakelijkheidjegens Fournituren4fun®.


Meterwaren

Indien de klant meterwaren bestelt, streeft Fournituren4fun® er naar dit zo veel mogelijk aan één stuk te leveren. Indien dit grote metrages of hele rollen betreft, kan het zijn dat dit desondanks toch in stukken geleverd wordt.


Sommige artikelen worden in eenheden van een aantal meters aangeboden. Indien de klant meerdere eenheden bestelt levert Fournituren4fun® dat vaak aan één stuk zodat de klant minder knipafval heeft. Dit is logisch, het is namelijk voor de klant eenvoudig om stukken te knippen, veel makkelijker dan het aan elkaar te moeten zetten. Fournituren4fun® doet dit naar eigen inzicht en zonder overleg met de klant.


Reclamatie en klachtenprocedure

Indien de klant een klacht heeft over een product dat zij hebben ontvangen, dient deze klacht binnen 8 dagen na ontvangst van het product te worden gemeld aan Fournituren4Fun®. De klant dient de klacht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven, inclusief eventuele foto's die de klacht kunnen verduidelijken.

Het niet tijdig indienen van een klacht zoals hierboven beschreven, kan leiden tot het verlies van recht op enige vorm van compensatie of restitutie.

Na ontvangst van de klacht zal Fournituren4Fun® deze zo spoedig mogelijk onderzoeken. Indien de klacht gegrond wordt bevonden, zal Fournituren4Fun® naar eigen goeddunken beslissen over de passende oplossing, waaronder reparatie, vervanging of terugbetaling van het product.

In geval van wijzigingen aan de geleverde fournituren door de klant of een derde partij, zoals knippen, verwerken of op andere wijze aanpassen, behoudt Fournituren4Fun® zich het recht voor om klachten met betrekking tot dergelijke gewijzigde fournituren niet in behandeling te nemen. Fournituren4Fun® moet te allen tijde het originele product in zijn volledige omvang kunnen beoordelen.


Copyright

Niets van deze webshop mag zonder toestemming van de rechthebbende worden overgenomen.


Privacy

Voor meer informatie over uw privacy verwijzen we u graag naar onze privacyverklaring op onderstaande pagina:

https://www.fournituren4fun.eu/privacyverklaring


Disclaimer

Hoewel Fournituren4Fun® erna streeft om in de webshop betrouwbare en actuele informatie te verstrekken, kan Fournituren4Fun® niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Fournituren4Fun® kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van onze webshop. Fournituren4Fun® accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden of voor onjuiste informatie van 'derden' waarna in deze webshop verwezen wordt. Fournituren4Fun® kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.


Juridische geldigheid

Deze algemene voorwaarden wordt beschouwd als deel van de internetpublicatie betrekking hebbend op deze webshop. Wanneer bepaalde uitingen op deze webshop incorrect zijn en/of in strijd zijn met de wet, heeft dat geen invloed op andere uitingen die elders op deze webshop worden gedaan.